Olin alkuviikolla ystäväni luona yökyläilemässä ja puuhailemassa hänen ihanan tyttärensä kanssa. Pientä kummityttöä unohtamatta, en malta odottaa, että myös hänen kanssaan päästään touhuamaan ♥ Kun itsellä vielä ei ole lapsia, niin kyllä uskomattoman rakkaita ovat ystävien lapset. 

Vietimme ystävänpäivää myös heillä hieman ennakkoon. Ja koska harvoin pääsen pääkaupunkiseudulle niin tottakai silloin on käytävä juhlakaupoissa, enkä voinut olla ostamatta Confetista mansikanmakuista vaahtokarkkimassaa. Ja mietin kuinka sille kävisi jos siihen lisäisi sulaa suklaata ja jäähdyttäisi. Tätä ideaa lähdimme prinsessan kanssa kokeilemaan.

Mansikkavaahtis sydämet

* 100g vaahtokarkkimassaa - mansikan makuista
* 130g valkoista suklaata

Ensiksi sulatimme suklaan. Ja ajattelin, että olisi hyvä laittaa sula suklaa ensiksi kulhoon, koska vaahtokarkkimassa on hyvin tarttuvaa, niin suklaan rasvaisuus pitäisi kulhon paremmin puhtaana ja ehkä myös itse massa onnistuisi paremmin. Tämän jälkeen lisäsimme n. 100g vaahtokarkkimassaa, eli puolet fluffin purnukasta. Sitten massa sekoitettiin hyvin ja levitettiin leivinpaperille. Leivinpaperin käärin massan ympärille ja laitoimme sen hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Annoimme massan jäähtyä niin kauan kuin maltoimme, noin 20 minuuttia. Ensi kerralla hieman enemmän, koska massa ei ollut kuin reunoilta kunnolla jähmettynyt. Pieni apuri oli kuitenkin oikein tyytyväinen massan koostumukseen ja otimme pienellä sydänmuotilla nameja, jotka lopuksi vielä aseteltiin omaan kuppiin. 
Olin aiemmalla viikolla askarrellut pienet sydänkoristeet valmiiksi. Paperisuikale taitetaan ensiksi kahtia, ja sen jälkeen suikaleiden päät yhdistetään. Näin muodostuu sydämen malli. Ja jos haluaa tehdä sydännauhaa, yhdistetään aina avoimet suikaleet uuden sydämen alakärkeen, eli uuden suikaleen taitoksen molemmin puolin. 

Sitten majanrakennus puuhiin. Ajattelimme ensin rakentaa majan nojatuolien väliin, mutta siitä olisi tullut mahdottoman matala. Ystävältäni löytyi kuitenkin kotoa tiipiin puut, joten aloin väsäämään majaa sen ympärille pyyhkeitä ja nauhaa apuna käyttäen. Ystäväni kirjaili majan kyltin ja sitten enää asettelin pyyhkeet, tyynyt ja sydämet, unohtamatta tekemiämme nameja. Ystäväni laitteli samalla meille herkkusalaattia, kuohuvaa ja kattoi pöydän kauniiksi. Vasta kun maja oli valmis ystäväni kutsui tyttärensä katsomaan, ja voi sitä riemua. Ihana pieni muru Suloista keskiviikkoa ♥ 


14 kommenttia:

 1. Eikä, näihin ihaniin kuviin ja ideoihin sulaa :-):-) olet tehnyt aivan mielettömän ihanan päivän teille, voi mahtavuus :-)♡ en tiedä mikä riittäisi tarpeeksi edes kuvaamaan ♡mahtavaa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä ❤ Oli kyllä aivan ihana päivä ja niin huippua puuhastella pienen rakkaan kanssa, se on aina luksusta ❤

   Poista
 2. AWWWW!!! Nämä hetket ovat enemmän kuin tärkeitä lapsille <3 <3.

  Mä yhdyn Seijaan. Näihin tosiaan SULAAA:.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja aikuisellekin, kyllä näistä ihanista hetkistä sai taas paljon energiaa ja hyvää oloa ❤ Rakkautta ❤

   Poista
 3. Anonyymi12/2/14

  Aivan loistavan ihana tuo maja idea, siitä on iloa pitkäksi aikaa ja monenlaiseen leikkiin <3 Meilläkin töissä lapset rakastaa majaleikkiä, vaikka kyse olisi minkälaisesta kyhäelmästä tahansa niin sillä leikitään joka päivä ja monta tuntia!
  Paras (ystävänpäivä)lahja varmasti lapselle kun saa aitoa huomiota ja läsnäoloa nimenomaan lapsen näkökulmasta. <3
  -Jansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaa itsekin kuinka majat oli ihan parhautta lapsena, ja parastahan niissä on kun aina voi rakentaa uusia hienompia majoja :) Nuo puut tosiaan oli jo ennalta, ja maja purettiin saunottelun jälkeen. Mutta ihania hetkiä oli ilta täynnä ❤ Ja kyllä poreammeessa hassuttelu oli aivan parasta :) ❤

   Poista
 4. Ihania muistoja luomassa kummitytöllesi! :-) Herkkuja sydämiä ja tuo maja on ihku! Kukaan lapsi ei varmasti voi vastustaa majojen/piilopaikkojen/telttojen rakentamista ja niiden kanssa leikkimistä... hämärästi muistan että itse en ainakaan voinut :-)
  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin hyvin vahvana muistot majoista ja lumiluolista, ne oli ihan parasta :D Kivaa oli puuhastella yhdessä ja päästä ekaa kertaa "leipomaankin". Prinsessan pikku sisko on kummityttöni, molemmat rakkauksia ❤ Ihanaista viikkoa sinullekin ❤

   Poista
 5. Voi että miten mahdottoman ihanaa!!! Varmasti jokainen lapsi olisi niin onnessaan tuollaisesta! Ainakin meidän napero (kun rakentelee lähes joka päivä majoja) olisi niin innoissaan, jos äiti olisi rakentanut yllätysmajan! :) Niin tuli taas hyvä mieli! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ❤ Oli kyllä tätikin ihan innoissaan, niin parasta ajanviettoa ❤

   Poista
 6. Voi sinua ihanaa <3 Sydämesi on kyllä kultaa <3 Niin ihania asioita taas olet järjestänyt <3 Ajattelet todella kyllä, mistä ihminen voisi tykätä! Tämä majajuttukin oli varmasti niin tytön mieleen :)

  Touhukasta torstaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos täs ihanasta viestistä Iina, toi suuren hymyn ❤ Yritän kyllä ajatella mistä ystävät tykkäävät :) Pienten kanssa kaikki touhuaminen on aina parhautta ❤ Ihanaista torstaita sinullekin! :)

   Poista
 7. Ihanan majan olet rakentanut! Varmasti oli neiti innoissaan <3 olis meidänkin lapset olleet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikainen maja pyyhkeistä :) Mutta kyllä oli muru innoissaan, ihana ❤

   Poista

Viestisi ilahduttaa minua ❤