Luvassa on aikamoinen kuvapläjäys, mutta halusin kaikki samaan postaukseen, jotta ne pysyvät yhdessä paikassa ja tarinassa. :)

Vietimme kaksi viikkoa paratiisissa, maassa joka on täynnä iloa, naurua, aurinkoa, turkoosin kirkasta vettä ja uskomattomia tuoreita hedelmiä. Ensimmäiset kuvat ovat paratiisisaari retkeltä, jonne lähdimme matkanjärjestäjämme kautta. Retki oli saatu vanhemmiltamme joululahjana. (suuri kiitos kokemuksesta rakkaillemme) Retkellä näimme uskomattoman kauniin paratiisisaaren, jonka rannan viereiselle koralliriutalle pääsimme snorklaamaan ja ihastelemaan aivan upeita kaloja, jotka uivat aivan kätemme ulottuvilla. Kävimme lounastamassa Punta Rusin kauniilla rannalla, ja nautimme kookosvettä joko locona tai ilman - eli dominikaaniseen tapaan aamuvitamiinilla (rommilla). Päivästä nautimme kelluvan baarin drinkeistä keskellä merta - ja vain kelluen! Tätä olisi saanut jatkua seuraavaan päivään, ihanaaaa! :) (tosin en ilahduttanut kovin kanssa kellujiani "eihän täällä vaan ole HAITA!" puheillani…mutta pitihän se tarkistaa..!)

Kun kirjotan tuntemuksia ja kokemuksia reissultamme tänne, haluaisin vain hehkuttaa kuinka upeata siellä oli - kaunista, sydämellistä, herkullista ja lämmintä. Olen aiemmin matkannut pidemmän reissun tähän ihanaan maahan ja saanut vierailla paikallisten kodeissa ja asua heidän luonaan. Koen olevani onnekas noista kokemuksista monella tapaa, ja ennen kaikkea siitä, että vaikka köyhyys on tuolla käsinkosketeltavaa, on samalla upeaa se kiitollisuus ja rakkaus mitä he harjoittavat jokaisessa hetkessä toisia ihmisiä kohtaan. Täällä annetaan omasta vähästä ja oikeasti välitetään. Koin Dominikaanisen tällä reissulla hieman eritavalla kuin viimeksi, mutta olen onnekas, että sain jakaa nyt kokemukset rakkaani kanssa. Ja myös hän sai mahdollisuuden rakastua tähän maahan. 




Matkallamme nautin erityisesti kävelystä rannalla, snorklauksesta ja retkistä joilla pääsimme näkemään paljon ihanaa ja uutta. Paikallisella maatilalla vierailu oli niin upea kokemus, saimme ihastella kaakaopuita, ananaksia, mangoja ja avokadoja. Ja tuore mango puusta poimittuna, se maistui niin taivaalliselle!! :)

Ensimmäinen viikko oli ihana retkien puolesta, mutta matkamme varjopuolena oli järkyttävän kovat vatsavaivat, jotka velloivat koko hotellissa. Neljä päivää kärvistelin kotoa kiikutettujen lääkkeiden avulla, kunnes eräänä iltapäivänä tuntui, etten enää jaksanut ja avomieheni pakottamana raahauduin läheiselle klinikalle. Loppu ilta menikin tiputuksessa. Ikävä kyllä suurin puheenaihe hotellilla oli kaikkien kanssamatkustajimme kanssa antibiootit, kuume, tiputukset ja ripuli. Ja believe me, ei ollut mikään tavallinen turistiripuli.



Tämä kisu oli maailman ihanin tuttavuus. Hän jutteli kokoajan, ja vastasi aina kun hänelle jutteli takaisin. (habla finlandès ;) Aivan huikea pakkaus!! Harmittaa ettei siinä innostuksessa tullut otettua videokuvaa. Ja vaikka kuinka fiilistelin tuota kaveria, niin kyllähän lopulta kyyneleet tuli, kun ikävä omiin karvaisiinlapsiin puski pintaan.



Päivä retkellä maaseudulle pääsimme vierailemaan kahviplantaasilla, jossa minäkin ensi kertaa maistoin "shotillisen" mustaa kahvia. :D Ja täytyy sanoa, että oli hyvää! :) Rouva näytti meille kuinka pavut paahdetaan, jauhetaan ja keitetään herkulliseksi kahviksi. Ja saimme pensaasta tuoreen kahvinpavun mukaamme, jotta voimme istuttaa sen omaan kotipihaamme ja tienata miljoonia! :D Ihana!



Eräänä päivänä retkeilimme ryhmän mukana vesiputouksille. Tarkoituksena oli kiipeillä/uida luolaston sisään ja lopulta laskea tai hyppiä vesiputouksia alas. Avomieheni oli innoissaan, mutta totesi onneksi kokemuksen jälkeen, ettei se olisi ollut mukava kokemus minun korkeanpaikankammolla. ;D Joten hyvä kun skippasin ja jäin ihastelemaan vain putouksen ympäristöä. On kyllä ihan pakko myöntää, että tämä oli koko reissun tuskaisin kokemus, ja koska ryhmämme koostui muuten kanadalaisista, oli aivan pakko kysyä heiltä etteiväthän he tunteneet kotimaassaan suomalaisia, koska koko alku matkan putoukselle päästelin suustani ei niin kauniita sanoja (lähinnä yhtä ;) ja tottakai kamerapoika käveli ja kuvasi koko matkan takanani. Kiitos järkyttävän liukkaille crockseilleni. Parinkymmenen minuutin nilkantaittelun jälkeen ihana oppaamme antoi vesikenkänsä minulle, ja johan matkakin kääntyi fiilistelyyn! :)


Pääsimme vierailemaan paikalliselle koululle, jonne veimme mukanamme värikyniä, vihkoja ja muita koulutarvikkeita. Saimme seurata hetken tuntia ja lapset esittelivät hienoja taideteoksiaan - alla olevassa kuvassa upea kukka tehtynä nahkasta ja koristeluna glittereillä. Koululla käyminen herätti paljon tunteita, mutta oli ihana kuulla kuinka nykyinen presidentti todella panostaa koulutukseen ja tekee töitä sen eteen, että koulusta saataisiin koko päiväistä ja lapsille voitaisiin tarjota myös ilmainen ruoka kouluilta. Tällä hetkellä koulupäivä on jaettu kahteen vuoroon - aamu ja iltapäivä. Näin jokaiselle lapselle voidaan mahdollistaa opiskelu.



Muutamat kuvat vielä lopuksi sikaritehtaalta, jossa näimme kuinka sikarin valmistus tapahtuu kasvista valmiiksi sikareiksi.



Siinä oli meidän ihana kaksiviikkoinen loma pähkinänkuoressa, melko pienessä sellaisessa. Matkakohteena en voisi enempää suositella, ja toivon, että tulevaisuudessakin varpaani pääsevät dominikaanisen rantahiekkoihin tepastelemaan. 


Lämpimästi tervetuloa juhlavieraaksi Marika! :)

Aurinkoista keskiviikkoa!!



33 kommenttia:

  1. JESTAS kuinka kauniita kuvia! Upeat maisemat näyttävät olleen ja kokemusrikas matka muutoinkin :). Tervetuloa siis takaisin Suomeen ja ihanaa että toit mukanasi ainakin näin virtuaalisesti suuren määrän positiivista energiaa ja paljon ajateltavaa.

    Tuo koulussa käyminen oli varmasti huikea kokemus. Ja moni muukin kokemanne myös. Kouluissa täällä Suomessakin pitäisi enemmän kertoa näistä oloista. Tuollahan (tai tuollakin, kuten monessa muussakin maassa, jossa se ei ole itsestäänselvyys) lapset ovat superonnellisia päästessään ylipäänsä opiskelemaan. Meidän lapsille se tuntuu vain usein olevan turha pakkopulla. Enkä kiellä sitä itsekään kokeneeni toisinaan sellaisena. Mutta kun sitä ei oikein osaa katsoa maailmaa kauemmas - kuinka hieno homma se onkaan, että tämä mahdollisuus meille täällä Suomessa on annettu!

    Kiitos vielä kun jaoit lomakokemuksesi ja kuvasi! Tästähän lähti jälleen pikkuinen turbovaihde omassakin matkakuumeilussa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Jutta! :) Kyllä mukaansa sai energiaa ja aina kun näihin kuviin palaa, niin tuntuu että kokee pienen voimaantumisen :) Koulussa käynti oli ehdottomasti paras kokemus koko reissulla. Ja olet niin oikeassa että Suomessakin pitäisi kertoa kuinka muualla maailmalla opiskellaan koska meillä koulutus on liioin itsestäänselvyys. Siksi olisikin tärkeää tarjota lapsille ja meille aikuisillekin aina välillä muistutusta. :) Mutta ihanin tajuaminen mitä olen aiemmalta reissulta saanut on ollut se kun eräs mies kertoi surullisesta elämän tilanteestaan. Hän sanoi "ei tässä tilanteessa auta itkut tai raivoaminen, parasta mitä voin itselleni tehdä on iloita kaikesta muusta ympärilläni, koska vain positiivisuudella voin kääntää asioita paremmaksi. Minä katselen aurinkoisten lasien lävitse" Ja tuo, se oli ihaninta ja herättävintä koskaan. Me olemme tottuneet Suomessa, että kaikki toimii, hoituu tai ainakin joku auttaa asioidemme kanssa kun on vaikeata. Mutta mikä meiltä usein puuttuu on asenne, se että osaisimme myös katsoa niiden aurinkoisten lasien lävitse ja nähdä elämän positiiviset asiat, koska nehän meitä todellisuudessa kannattelevat. :) Olipas avautuminen :D Mutta positiivisuus vaan on niin tärkeää :) Ihanaa viikkoa sinulle ja nyt vaan matkasivuille etsimään kohdetta!! ;)

      Poista
  2. Kiitos mahdottomasti tästä matka tarinasta ♡ hetkeksi kun tätä luki pääsi kyllä niin tunnelmaa ja olisi voinut kuvitella olevansa tuolla kauniissa maisemissa :-) tuo ihana turkoosi vesi ja maisemat, todellakin paratiisi :-) olen tosi iloinen että saitte aloittaa vuoden näin loistavissa maisemissa ja varmasti kerättyä voimia :-) lukuunottamatta sairastelua.

    Kiitos vielä kerran ja mukavaa iltaa ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi aivan ihanista sanoista! ♥ Akkuja saatiin ladattua todenteolla ja onneksi sairastelu ei meidän kohdalla varastanut yhtään päivää, vaan saimme nauttia aurinkoenergiasta joka päivä, ehkä liikaakin! ;D Ihanaa viikkoa sinullekin ♥

      Poista
  3. Aivan mahtavia kuvia. Herkkuja kaikille aisteille löytyi varmasti matkalta. Kahdessa viikossa ehtii jo ihan mukavasti lomailla. Usein viikko on meillä ollut liian kiireinen. Juuri, kun pääsee tutuksi, niin pitääkin lähteä kotiin. Tuolla en ole aikaisemmin käynytkään. Nyt houkuttelisi kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli herkkuja aivan liikaa, varsinkin ruuan muodossa! ;D Mekin oltu viimeisenä parina vuotena vaan viikon lomilla. Ja on niin totta, että viikon lomissa on se huono, juuri kun pääsee maahan rytmiin ja kaikkeen ihanaan sisään niin on kotiinlähtö edessä. Toivottavasti tulevaisuudessa saadaan nauttia tällaisista pidemmistä lomista. Nyt vaan äkkiä varaamaan!!!!! :)

      Poista
  4. Kerrassaan upeita kuvia!! <3 Näyttää kyllä todelliselta unelmien matkakohteelta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dominikaaninen on juuri sellainen, ihan unelma!!! ♥

      Poista
  5. Oi mitä tunnelmia ja kuvia!! Kyllä siellä on varmasti ollut huikeaa... Ja hei, olisin minäkin ollut aivan paniikissa haista! Olen miettinyt, että jos joskus pääsen jonnekin kaukomaille, niin minun on jotenkin revittävä itsestäni rohkeus lähteä snorklaamaan, vaikka ajatuskin lähellä uiskentelevista merenelävistä ällöttää. Tosi kurja tuo vatsatauti, kyllä se fiilikseen vaikuttaa pakostikin. Kiitos matkakertomuksesta, minä en nimittäin tiennyt Dominikaanisesta yhtään mitään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Ehdottomasti kyllä yllytän snorklaamaan!! :) Itseäkin kieltämättä aluksi jännitti, koska todella pelkään niitä haita :D Mutta kun sukelsi pinnan alle ja pääsi ihailemaan kaikissa väreissä loistavia kaloja, niin unohtu kyllä KAIKKI, nautti vaan. Vatsatauti toki vähän hidasti, mutta pysäyttänyt ei onneksi :)

      Poista
  6. Nää on kyllä upeimmat kuvat ikinä, vaikka aina niillä osaat yllättääkin! Nää kuuluisi johokin matkailukirjaan ja esitteisiin, näistä kun huokuu oikea loma ja sun fiilis, tulee sellainen fantasia tuosta maailmasta. Jaan tämän facebookissa! Paras blogi ja tällaiset huipennukset saa lukijan huokailemaan ihastuksesta. En keksi mitään lisättävää tähän postaukseen, tyylillesi uskollisena kirjoitusvirheet paistaa kirkkaasti läpi :P
    mikset ottanut kuvia siitä vatsataudista? I'd loove to see some diharrea all over tha place... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HAHAHHAH!!!! :D Juu oikein mielelläni seuraavaksi kuvaan ja lähetän sulle niitäkin kuvia!! ;) Mutta kiitos rakas ♥ Kuten sanoinkin niin ei tuolta kyllä synkkää otosta saisi edes otettua, niin aurinkoista ja kaunista kaikkialla. Ihan mieletön maa ♥ :) Mun maailmaan mahtuu kirjoitus Virheitä, sunkaltaisten kielipoliisien ei, I KNOW ;) :D Mut olis kyllä oikeasti ihana osata kirjoittaa oikein. :) Puss ♥

      Poista
  7. Kiitos kun jaoit upeat matkakuvat ja oli mukava lukea mitä kaikkea saitte kokea. Onneksi kuitenkin selvisit vatsataudista ja ehdit nauttia lomasta. Koskettavaa oli lukea vierailusta koululla. Me ei aina todellakaan osata arvostaa täällä sitä kaikkea mitä meillä on. Mahtava koulujärjestelmä, on mahdollisuudet jos vaan haluaa itse hyödyntää. Oli koskettavaa nähdä lasten iloiset ilmeet. Samaa mieltä, että jollaintapaa tuntuu kuin olisi itsekin käynyt minimatkalla kertomuksesi myötä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kiitos! Kiva jos tuntuu, että sai palan matkaa itselleen ♥ Koululla käyminen oli kyllä ihanaa, vaikkakin siinä oli tavallaan hieman ristiriitainenkin olo, kun vietiin kyniä ja muita tarvikkeita. Oli ihanaa voida viedä tarvikkeita jotka tulee tarpeeseen, mutta myös niitä tarroja ja karkkeja, joista lapset tulee muuten hyvälle mielelle. :) Ja ristiriitainen olo siis siinä suhteessa, että vaikka oli kiva antaa ja nähdä lapset iloitsemassa lahjoistaan. Niin kuten yksi mukana ollut sanoi niin "rikkaat tulevat lahjomaan, ja tuntemaan itseään tärkeämmiksi" Ja tuo kyllä tuntui pahalta, vaikkei sanoja sitä tarkoittanut sillä, vaan ajatuksena, mitä tunteita se hänessä herätti. Itse koin kuitenkin tärkeimpänä ilahduttamisen ja auttamisen tärkeyden. Auttaa toki voimme monella tapaa :)

      Poista
  8. Anonyymi6/2/14

    Oih, olenkin odottanut, että pääsisin kuvia näkemään. Todella kauniita ja tunteita herättäviä. Ihana kun kävitte tuolla koululla, on aina niin mukava kuulla, että ihmiset auttavat toisiaan tavoittelematta omaa etuaan! <3 <3 <3
    T. Jansku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana sinä ♥ Pitää joskus oikein ajan kanssa katsoa kaikki kuvat, koska niin paljon joutui karsimaan ;) Koulu oli kyllä hieno kokemus, ja niin upealla paikalla oli, harmi ettei tullut koulun maisemaa laitettua :)

      Poista
    2. Anonyymi7/2/14

      Juu ehdottomasti katsellaan vielä lisää kuvia :) :) :) Luin vasta nyt tuon sun edellisen kommentin tuosta "rikkaat tulevat lahjomaan ja tuntemaan itsensä tärkeimmiksi". Herätti ajatuksen siitä, että varmasti monet niin tekevätkin (ja SÄÄLI heitä joiden täytyy nostaa itsensä esille tuollakin tavoin), mutta tiedän, ettei se sun kohdalla ainakaan sitä ollut, vaan pystyt antamaan aidosti iloa muille <3

      -Jansku

      Poista
    3. Niin en sano, että ihmiset tekisivät niin, mutta tämä herra vaan purki tunteitaan ajatuksiksi. Ja hän pohti kuinka paikalliset suhtautuvat siihen, että tullaan lahjomaan, vaikkakin hyvällä. :) Ja antamisen ilo on suurta, koska kaikkihan me iloitsemme lahjoista, mutta on kiva jos niillä voi lisäksi oikeasti auttaa. :) Ja kyllä, pidetään kuvailta!!! :D 2000 kuvaa niin johan on niskat jumissa ;) ♥ Ihanaa viikonloppua muru ♥

      Poista
  9. Voi miten mahtavan näköistä! Kuvat ja maisemat on käsittämättömän upeat! Meillä on jo useamman vuoden ollut tarkoitus lähteä Dommareihin kun ystävä asuu siellä, myös häämatka piti tehdä sinne kunnes sainkin tietää että olisin silloin pallomahana :). Ehkä vielä lähivuosina saadaan matka aikaiseksi, niin upealta teidän reissu kuulostaa! Paitsi tietty se vatsatauti :/.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä on niin kaunista!! :) Teidän on ehdottomasti lähdettävä!! Ihan mielettömän ihana maa ♥ Ja vau, oon kyllä vihreä että ystäväsi asuu tuolla! :) Aiemmalla reissulla ei ollut mitään vatsajuttuja, nyt taisi pöpö kiertää ihan vaan meidän hotellilla. :(

      Poista
  10. Iik mä en kestä! Minä lähden Punta Canaan huhtikuun alussa <3 Ihania kuvia! Voi vitsi en malta odottaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi oi oi!! Mä en kestä tuollaisia uutisia!!! So jealous!!! ;D Ei vaan, aivan ihanaa että lähdet, edessä taatusti huikea loma! ♥ Punta Cana on ihan mieletön kohde, ja sinne haluisin ensikerralla ja Samanaan ja ja ;D Mut juu Punta Cana on varmasti ihan mieletön, ja siellähän teillä on niin huikee rantakin, muistelin että meille puhuttiin useista kymmenistä kilometreistä! :) Toivottavasti laittelet kuvia blogiin!! :)

      Poista
  11. Eikä! Mä en kestä! Mitä kuvia!!! <3 Matkakertomus ihana lukea myös täällä, vaikka olenkin jo paljon kuullut. Mikä ihana muisto sullekin palata näihin kuviin, tekstiin ja tunnelmaan. Mun matkakuume on ikuinen, mut thanks to u nyt se muuttui viel tuplasti pahemmaksi, jos edes mahdollista. Ihana ihana postaus!! <3 Meempä heti katseleen matkatoimiston sivuja, taas! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä näitä kuvia fiilistelee ja vielä piiiiiiitkään, ja tuut kyllä kuuleenkin matkasta vähintään yhtä pitkään!!! ;D Ja ei sun matkakuumetta kyllä voi pahentaa, millään!! :D ❤

      Poista
  12. Anonyymi7/2/14

    voi apua mitä kuvia Jenni!! <3 <3 Aivan ihania. Mä laitoin hetkeksi silmät kiinni ja kuvittelin itseni tonne ;). En voi uskoa miltä tuntuu olla tuollaisessa paratiisissa. Haluan ehdottomasti viedä Nn joskus.

    Ihana tuo kaunissilmäinen tyttö <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistan itteäni varmaan jo sadatta kertaa, mutta kyllä, maa on NIIIIN ihana, kaunis ihan paratiisi maan päällä ♥ Ja voin vaan kuvitella kuinka Nkin olisi tuolla aivan innoissaan!! :) Äidistä puhumattakaan ;) Kuvan tyttö oli niin suloisuus ja ahkera. :)

      Poista
  13. Ihanaihana matka teillä! Tekee itsekin mieli lähteä tuonne. Ja kiva blogi sinulla, onneksi löysin sattumalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla on kyllä niin IHANAA, parhautta kaikin tavoin ♥ Kiva kun löysit tänne, welcome! :)

      Poista
  14. Voi, miten upea matka teillä on ollut! Ihania kuvia ja tunnelmia, oma matkakuume on ihan huippulukemissa tämän jälkeen! :D

    VastaaPoista
  15. Näitä kuvia katsellessa oikein imi itseensä auringon energiaa! Ihanan näköistä ja huippua kun olette voineet olla tuollaisissa maisemissa! <3

    VastaaPoista
  16. Aivan upeita maisemia ja kerrassaan upeita kuvia! Tuolla olisi niin ihana joskus päästä käymään. Olen ollut liian kiireinen lukemaan blogeja ja nyt pitää käydä sinunkin blogi läpi ettei vaan mitään mene ohi <3

    Teillä oli varmasti upea matka <3

    VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa minua ❤