Rakkaan lapsuudenystäväni kolmekymppisiä vietettiin rantamaisemissa. Juhlapaikkana oli ystäväni lapsuudenkoti, jossa oli aivan ihana iso ja suurilta osin katettu rantaterassi. Juhlapäivä oli kaunis ja ihana, kuten päivänsankarikin, mutta luonto näytti mahtinsa. Päivä alkoi auringon paahteella, vaihtui sadekuuroksi, mutta kruunautui kuitenkin kahteen upeaa sateenkaareen. Illan isäntä vitsailikin vielä tilatusta raekuurosta, joka onneksi jätti ilmaantumatta. ;D

Edelleen näihin kuviin palatessa ihastelee maisemia, järveä. Tämän järven rannalta löytyy myös oma lapsuudenkotini ja siksi nämä maisemat ovat erityisen rakkaita. 


Tämä ihana terassipöytä alemmassa kuvassa teki vaikutuksen. Ystäväni oli siskonsa kanssa pelastanut vanhan oven jätelavalta. Lisänneet sille jalat ja teettäneet lasista kannen. Ja upea tee se itse pöytä oli valmis. Parempaa kuvaa en ikävä kyllä pöydästä saanut, kun juhlavieraita istui tiiviisti sen ympärillä.


Tee se itse liitutaulu lavanpohjasta: Ensiksi sirkkelöitiin puulavasta reuna- ja välipalikat pois, ja näin saatiin kaksi suorakaiteen muotoista levyä. Sitten hiottiin vanerinpinta ja reunat tasaisemmiksi.  Harjattiin. Maalattiin liitutaulumaalilla. Annettiin kuivua vuorokausi. Valmis juhliin! :) 


Tästä juhlapäivästä jos jostain pystyy sanomaan, että ihmiset tekevät juhlat. Tunnelma oli lämmin ja välitön, vaikka juhlaväki tuli ympäri suomea ja olivat vieraita toisilleen. Päivää vietettiin kisaillen, saunoen, syöden ja jutellen. Illan hämärtyessä sankarittaren ystäväpariskunta lauloi hänelle upean laulun, ja ilta jatkui heidän ihanalla musisoinnilla. Ja tulipa siinä muutama lapsuuden fiilistely biisikin toivottua 

Teemaväreiksi ystäväni valitsi keltaisen, valkoisen ja harmaan. Näiden pohjalta toteutin koristeluita. Itse siis sain vastata juhlien koristeista ja kattauksista. Sadekuuron alettua tosin keräsin osan koristeita turvaan, koska silkkipaperiset koristepallot ovat sekunnissa pilalla, jos ne pääsevät kastumaan. Siksi koristeet ovat vähentyneet juhlien myötä. ;)

Ystäväni oli tehnyt valtavan työn tarjoiluiden kanssa, ja itseäni harmitti suuresti etten päässyt häntä auttamaan. Kauan odotettu juhlapäiväkään ei mennyt kohdallani suunnitelmien mukaan, ja tällaiselle juhlafiilistelijälle se oli suuri harmistus. Ajatukset olivat kuitenkin paljon ikävissä perhetapahtumissa, mutta onneksi päivänsankarilla oli rakkautta ja ymmärrystä tapahtumille ja puutoksiin osaltani. 


Kolmekymppisten menu:
* Salaattibuffet: salaatteja, kasviksia pilkottuina, juustoja, oliiveja, sipulia, kanaa, itse tehtyjä lihapullia, paahdettua sipulia, krutonkeja, suolapähkinöitä, meloneja, mansikoita, nektariineja…

* Mansikkapiirakkaa, josta kokosin myös kakku. Piirakkapalojen päälle vatkasin kermavaahtoa ja koristelin mansikan puolikkailla.
* Suklaapiirakkaa
* Vaahtokarkkeja

* Sangria booli
* Mansikkasitruunavettä


Olen saanut kyselyitä juhlien kustannuksista, joten valoitan hieman näiden juhlien budjetin koostumista.  Kustannuksia 25 henkilön juhlille laskettiin sillä, että kattaukseen käytettiin sekä kalliimpia, että halppis kertakäyttöastioita yhdessä, ne vain pinottiin vuorotellen. Kertakäyttöastiat - 2x ruokailu + kahvitus: n. 50e. Keltaiset pahvilautaset ja mukit ostettu Confetista, valkoiset kertakäyttöastiat paikallisesta Tarvikekeskuksesta. Samaisesta kaupasta ostettu myös muovimukit. Valkoiset aterimet Confetista ja kirkkaat Stockmannilta Virosta (paketti alle euron, eli YLIhalpa! ;). Pillit tilattu Happy mondaylta.

Suurimman osan päivänbudjetista siis haukkasi tarjoilut: salaattibuffet, piirakat ja boolit. Arviolta näihin upposi 150 - 200e.

Liinat, paperikoristeet ja tarjoiluastiat olivat kaikki joko sankarittaren, minun tai muualta lainassa. Kukat keräsin juhlien aamuna mökkimaisemista. Kukkien vaaseina toimi säästetyt lasipurnukat, joista oli etiketit pesty.

Päivän kustannukseksi tuli arviolta 250e.


Kesäjuhlat ovat kyllä aivan ihania. Onneksi kesää on vielä paljon jäljellä! :)

Kaunista torstaita!!! ♥ 

♥ Jenni

10 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköiset juhlat! Vähän tulee himo järkätä itsekin jotkin juhlat edes kerran kesässä - kaikki se koristelu, ruoka ja vieraat, ai että :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja suurin kehu menee kyllä synttäritytölle, joka oli superahkera ♥ ♥ Mä kanssa niin fiilistelen koristelua!!! ♥ ♥ Ja parasta se on kun ei suunnittele liikaa vaan toimii hetkessä ♥ :)

      Poista
  2. Kaunis herkkupöytä aivan upealla paikalla. Aina saa vähän säätä jänskättää, kun ulkona järjestää, mutta kyllä kesällä on vain ihana juhlia ulkona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka oli kyllä aivan mahtava!! Ja tuo sää on kyllä aina jännittävä. :D Mutta ulkojuhlat vaan on niin ihania! :) 💕

      Poista
  3. Voi, mitkä juhlat! Näyttää aivan ihanalta! <3 Kaunis on tuo juhlapaikkakin, varmasti tunnelmallinen synttäripäivä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä aivan ihana tunnelma juhlissa ja musiikki kruunasi illan :) ♥

      Poista
  4. Viehättäviä kuvia juhlista ♡ todella kauniit juhlat olet laittanut pystyyn :-) silmää ja taitoa todella sinulla mitä erilaisimpiin juhliin ♡

    Lämpöä ja aurinkoa sinulle suuresti ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Seija, kiitos ♥ ♥ Kesäjuhlia on kyllä ihana puuhastella! :) Aurinkoa uuteen viikkoon!! ♥

      Poista
  5. Höh, aiempi kommenttini ei näköjään ollut lähtenytkään :| Mutta uusi yritys! :)
    Instassa taisin jo tykätä joka kuvasta, mutta minkäs teet, kun on niin upean näköistä :)
    Mitkä puitteet juhlille ja jälleen niin herkut tarjoilut ja mahtavat somistukset <3 Kesäjuhlat parhaimmillaan <3

    VastaaPoista
  6. Niin ihanat juhlat nämäkin!! <3 Sinä se osaat taikoa joka juhlaan omanlaisen tunnelman! :)

    VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa minua ❤