Tätä kirjoitusta olen rustannut pitkään. Koska vaikka haluan kertoa teille enemmän itsestäni sekä taustoistani Juhlahuuman takaa, on se silti äärimmäisen vaikeaa.

Jo pienenä tyttönä Keski-Suomessa isä johdatti askartelun maailmaan. Opin lapsena monipuolisesti askartelumenetelmiä paperimassassa puutöihin. Meillä kotona ei koskaan järjestetty isoja juhlia tai muutenkaan juhlapäivät eivät olleet suureellisia. Ilo oli arjen pienissä hetkissä, yhteisissä retkissä ja hassuttelussa. Ja vuoden suurin juhla lapsuudessa oli ehdottomasti pääsiäispupun pesien etsintä, ja siitä on taatusti jäänyt rakkauteni pääsiäisen aikaan.

Olen silti aina rakastanut juhlia ja erityisesti syntymäpäiviä, jolloin sai etsiä ystäville ja perheenjäsenille lahjoja. Lahjoja ostettiin kotiin vietäviksi myös pikku ostosreissuilta, joille pääsin rakkaan ystäväni kanssa aina silloin tällöin ilman vanhempia, tunniksi tai kahdeksi.

Mutta jos hypätään lähemmäksi nykypäivää, suurin vaikutukseni juhlien suhteen on ollut koulu. Muutin Hämeenlinnaan opiskelemaan ohjaustoiminnan artenomiksi AMK, ja koulun kautta olen saanut valtavan paljon mukaani tekniikkaa ja ideoita. Koulun kautta tutuksi ovat tulleet monipuolisesti askartelun/käsityön maailma, tapahtumien järjestäminen ja toiminnanohjaus. Pelit, leikit, tuokioiden suunnittelu sekä ohjaaminen olivat jo kouluaikoina lähes jokapäiväistä. Siksi rakastan edelleen juhlien ohjelmasuunnittelua. Päivätyössäni vastaan päivätoiminnasta ja yövuoroina naputtelen tulevan kuun toiminta- ja askarteluohjeita.

Ja koska elämässä ei askartelua ole tarpeeksi, on ihanaa saada oppia uutta ja inspiroitua juhlien kautta. Erityisesti kukat ja niistä taiotut asetelmat ovat vieneet nyt sydämeni ja haluaisin päästä ajan kanssa kokeilemaan kaikkia ideoita niiden ympärillä. Lomaa ja mökkimaisemia odotellessa! ;D

Muutamat kuvat vielä pieniltä sadepäivän teekutsuilta:
Nyt toivotaan vihdoin aurinkoisia kelejä!! Sateisiin päiviin on jo vallan kyllästynyt..
Ihanaa tiistaita!! 

Jenni

13 kommenttia:

 1. Ihana postaus! <3

  Kiva kun kerroit taustaa, oli tosi mielenkiintoista ja mukavaa lukea mitä tätä sinun hienoa asiaa on edeltänyt! :-)

  Ihanat kesäiset kutsut, tosi kauniisti olet laittanut! <3

  Heinäkuun iloa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ Halusin hieman valoittaa miksi tämä on niin suuri rakkaus, ja kun kyselyitäkin on tullut asiasta :) Ja tuo kakku & jätski oli kyllä niin herkkua! ❤

   Poista
 2. Olipa mukavaa lukea enemmän Jennistä blogin takana. <3 Aina oppii uutta. :)
  Ja ihanat teekutsut, mukana on ripaus taikaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo saatu kultainen kahviastiasto on kyllä ihana ja tuo ripauksen taikaa. :)

   Poista
 3. Olipa kiva kuulla mistä innostus askarteluun on lähtenyt. Hienoa, että pääset toteuttamaan itseäsi, ja myös koulutus on tullut mukana. On upeaa loihtia elämyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideoista ja innostuksesta on monesti kyselty, niin halusin hieman valottaa miksi ja miten ne ovat saaneet alkunsa. Ja näpertäminen vaan on aina niin kivaa! ;D

   Poista
 4. Ihanaa, kun olet löytänyt oman alan ja intohimon :) Toivon hurjasti menestystä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ ❤ Innostus askarteluun lähti lapsuudesta, mutta on kyllä ollut mahtavaa tehdä siitä työtä :) Love it ❤

   Poista
 5. Taiteellinen näkemys ja tekniikat näkyvät kädenjäljessäsi. Mukavaa että olet löytänyt oman tien kulkea ja osaat ja saat hyödyntää osaamistasi työssäsi. Olenkin joskus ajatellut että et varmaankaan ole ihan harrastelija vaan jossain alaa opiskellutkin kenties ♥ Kaikkea hyvää jatkoa sinulle Jenni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana sinä!! ❤ Koulu on kyllä vaikuttanut paljon ja nyt työ kun pitää kokoajan olla kekseliäs ja innovatiivinen, ettei toiminnat toista itseään.

   Poista
 6. Ihana postaus ja kiva kuulla sinun taustoja ;))! Osan jo tiesinkin <3 <3

  Todellakin toivotaan parempia ilmoja. Peukut ja varpaat pystyyn :))!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttuja juttuja! ;) ❤ Onneksi tänään on aurinkoa, voi jipii että voi olla onnellinen!!! ❤ ❤ ;D

   Poista
 7. Oli ihana lukea sinusta vähän enemmän :) olet niin aurinkoisen oloinen ihminen <3
  Uskon, että uusi yrityksesi vie sinut vielä pitkälle!!! Muistellaan tätä sitten vuosien päästä :)

  Ihanan lämmintä viikkoa, nyt ne helteet tuli!!!!!

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa minua ❤