Pupunpesä
Lankaa, yleisliimaa, vettä, ilmapallo
+ höyheniä


Ensiksi puhalletaan ilmapallo halutun pesän kokoiseksi. Sitten tehdään liimavesiseos, joka on sopivan juoksevaa, itse lisäilin vettä pikkuhiljaa. Tämän jälkeen leikkasin pitkiä langanpätkiä, jotka yksitellen upotetaan liimaseokseen, josta ne kierritetään ilmapallon ympärille tiukasti.
 (Toinen vaihtoehto, jota käytin töissä, on laittaa kuivaa lankaa pallon ympärille kerroksittain, ja tehdä pensselillä liimaus kerroksien välissä, jolloin koko pallolle levitetään liimaseosta reilusti. Tämä on helpompi tapa esimerkiksi lasten kanssa).
Kun ilmapallo alkaa olla hyvin peittynyt langoista, jätetään se kuivumaan. Itse laitoin kermaviilipurkin päälle. Palloa on hyvä käännellä muutaman kerran kuivumisprosessin aikana, koska liima aina valuu ilmapallon alaosaan. Kääntäminen saa työn kuivumaan tasaisemmin. Kuivuminen riippuu langan ja liiman määrästä, mutta pääasiassa se kesti kaksi päivää. Jolloin pallo oli täysin kuiva ja sisusilmapallokin irtoaa hyvin. 
Seuraava vaihe on leikata palloon reikä. Töissä leikkasin pallon kahtia, ja näin saimme kaksi pääsiäisvatia. Ilmapallo irroitetaan repimällä, se lähtee irti helposti.
Itse käytän palloja pääsiäisenä pupunpesinä/piiloina. Joten peitin toisen pallon kokonaan höyhenillä ja toisen höyhenillä&tekoterälehdillä. Kiinnittämiseen käytin erikeeperiä. 
Pesän sisälle laitoin höyheniä.
Nyt malttamattomana pääsiäisen odotukseen. Olen järjestämässä ystäväni suloiselle tytölle pientä pääsiäisyllätystä, josta sain aina itse lapsena nauttia. Kivaa päästä jatkamaan ihanaa perinnettä eteenpäin! ♥ 

Suloista sunnuntaita!! 


♥ Jenni

29 kommenttia:

 1. suloinen pesä! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiitos vinkistä!!! Aivan ihana idea, näitä kulhoja aion tehdä oman tyttären kanssa, kun kaikkia tarvikkeitakin löytyy kotoa jo valmiiksi. Ja lankoja vielä pitäis saada muuton alta pois kulutettua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla että menee kokeiluun!! :) Näitä on kyllä helppo tehdä ja mulle ainakin ihan mahtava tapaa käyttää lankoja, kun ei niistä oikein muuta luonnistu :D

   Poista
  2. Äh, me tehtiin ja eihän siitä tullu yhtään mitään kun sotkua ja hermot meni. :) Ei ne langat vaan pysy siinä pallossa, vaikka miten läträis liiman kanssa.....

   Poista
  3. Jos lasten kanssa tekee ni kannattaa kierrättää lankaa ensin kuivana ja sitten vasta laittaa liima. Tai kierrittää kunnolla sitä ympäri pallon ihan vaikka valmiiksi asti ja lopuksi vasta laittaa liiman. Niin tein töissä yhden pallon. Ja pidin liimauksen ajan sormilla langan päästä vielä kiinni ettei lähtenyt purkaantumaan. Toivottavasti onnistuu :)

   Poista
  4. Ai nythän mä hokasin. :) Lanka olis vissiin pitänyt pitää yhtenäisenä ja kokonaisena ja suoraan kerältä kieritellä pallon päälle. Leikkasin langasta pätkiä ja vaikka miten yritin, pyörittelin jopa koko palloa liimassa, langat eivät vaa pysyneet pallossa. Yritelmä löytyy blogista, laitoin siihen sivuun linkin sun täydellisen kauniisiin lopputuloksiin. :)

   Poista
  5. Niin ja siinä toisessa tekniikassa on hyvä vähän laittaa liimaa pallon pinnalle, antaa olla hetki jotta se on tarttuva ja sitten kierrittää lankaa :)

   Poista
  6. Juu!!! Mä ehkä selitin hieman epäselvästi. Oon pahoillani! Mutta helpointa kyllä on suoraan lankakerästä kierrättää ja sitten liimaa paljon päälle :)

   Poista
 3. Aivan ihana :-) kyllä vaan tätä taitoasi ihailen :-) voi mikä pääsiäis koristus ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana <3 kiitos :) näistä saa kyllä ihan kivoja koristuksia :)

   Poista
 4. Ihana idea <3 Vois kokeilla hoitolapsen kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näitä oli kiva tehdä, töissäkin askarreltiin näitä innoissaan! :)

   Poista
 5. Hempeä ja suloinen pesä. Aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! :) Pehmoinen pesänen! :)

   Poista
 6. Onpa suloiset pupunpesät! Tää on hyvä askarteluvinkki lapsille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Näitä on kyllä kiva väsätä :)

   Poista
 7. Voi, miten suloiset pesät, aivan ihanat! <3

  VastaaPoista
 8. Ihanat! Tästä tulee hauskaa :D

  VastaaPoista
 9. Voih, missähän välissä kerkiän tekemään... :) Mutta näen jo silmissäni muutaman pesän roikkumassa jossain meillä :) Tai sitten höyhenpallon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi höyhen pallokin olis kyllä ihana!!!! Mulle ei tullut edes mieleen! :D

   Poista
 10. Vau!!! Näitä ihastelin jo instassa!!!

  VastaaPoista
 11. Siis tää on todella kaunis!! Niin herkkä!

  VastaaPoista
 12. Voi kuinka kaunis, ihana idea!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli ❤ Odotan niin että noita pääsee käyttämään ❤

   Poista

Viestisi ilahduttaa minua ❤