Kevät fiilis alkaa todella virrata ja tuoda energiaansa. Ihanaa Rakastan kevättä ylikaiken, kun luonto herää ja tuntuu itsekin aivan uudistuvansa.

Täällä ollaan viime viikot sairasteltu, ensiksi mies oli viikon kuumeessa ja flunssassa. Kun olin aikani iloinnut ettei tauti iske minuun, niin johan alku viikosta nousi kuume ja viime päivät on vietetty seinien sisällä. Siksi oli saatava kotiin piristystä ensimmäisen lähes kuumeettoman päivän kunniaksi. Joten katoin päivällisen keväisen pirteästi, ja hain lähikukkakaupasta muutaman kaunottaren koristamaan pöytää.

Liimasin nimilaput tuikkuihin, ja asettelin kukat niihin. Menu löytyi paperipillistä lautasella. Meillä saa paperipillejä pitää visusti joko kaapeissa tai kuten kuvissa, kuvun alla, koska karvakaverit ovat aivan innoissaan niiden perään. Toki heillä on kokoajan muutama paperipilli leikeissä (aarteena).


Marenkimansikkarahkaleivos

2,5 dl ruokosokeria (vaaleaa)
4 munanvalkuaista

täyte: 1 prk rahkaa, mansikoita, 1 dl vispikermaa, 1 tl ruokosokeria (rahkaa ei kannata makeuttaa liikaa, koska marengeissa on paljon sokeria, näin leivoksista ei tule niin äkkimakeita)

Vatkaa valkuaisia hetki, ja lisää sokeria kun valkuaiset alkavat muodostamaan vaahtoa. Vatkaa vielä niin kauan, että vaahto on kovaa. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Tein niin, että paistoin ensiksi noin 15 minuuttia marenkeja 150 asteessa, sitten tiputin lämmön 100 asteeseen ja annoin paistua vielä 45 minuuttia. Tämän jälkeen laitoin uunin nollille ja annoin marenkien vielä tekeytyä uunissa 10 minuuttia.  Tein tämän paiston ihan näppituntumalla, koska varoin marenkien huippujen palamista.

Anna marenkien jäähtyä, täytä rahkallaseoksella ja herkuttele.

Illalla unohdin vallan kirjoitella tänne kiitokset. Kiitän ja arvostan todella paljon viestejänne blogin tekstistä edelliseen postaukseen. Sain muutamalta ihanalta bloggaajalta print screenejäkin kun tekstit eivät olleet heillä näkyneet. Suuren suuri kiitos heille tästä vaivasta, siitä oli apua paljon ♥ Ihanaa kun ihmiset ovat avuliaita. :) Nyt vaan toivon, että fontin saisi kuntoon ja voisi taas suurella ilolla jatkaa bloggailua. :)


Ihanaista viikonloppua!!! ♥ Ja aurinkoisesti tervetuloa juhlavieraiksi Johanna, Nina ja Taija 

♥ Jenni

24 kommenttia:

  1. Ai jesta, kyllä vaan piristää tällaiset kevätjutut. Olen jo alkanut haaveilla kevätistutuksista kotiin ulos. Onkohan vielä liian aikaista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin! ja odotan että pääsee laittamaan hortensioita ja tänä vuonna pääsisi vihdoin myös kasvilaatikkoon istuttelemaan! Kohta me päästään intoilemaan! :)

      Poista
  2. Näyttääpä taas herkuilta :) Toivottavasti kuumeilut ovat ohitse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iisa :) Toivotaan kyllä, nyt ainakin olo on loistava! :)

      Poista
  3. Mikä ihana väri energia :-):-) ihan mieletön :-) tosi mahtavasti olet kattanut ja ottanut kevättä vastaan ♡ näitä sai ihastella :-)

    Parantumista suuresti ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri ennen kevään tuloa alkaa niin kaipaamaan värejä, onneksi kattaus on niin loistava tapa laittaa väriä oikein kunnolla hetkiksi. Kiitos Seija ♥

      Poista
  4. Ihanan keväinen kattaus!

    VastaaPoista
  5. Siis voi että kuinka kaunis uusi ulkoasu sun blogissa onkaan!! Wau!

    Ekaksi pitää tunnustaa, etten itsekään ole vielä macaron -leivoksissa onnistunut, joten samassa veneessä ollaan (viitaten aiempaan juttuun). Sinulla on kyllä taito hyppysissä kattausten(kin) suhteen. Näyttää erittäin houkuttelevalta.

    Valoa, ihanaa, sitä vihdoin meille tarjoillaan! Ihastuttavaa maaliskuun alkua Jenni sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jutta, tykkään itsekin kovasti, nyt on paljon raikkaampi ulkoasu! :)

      Ja kyllä nuo macaronet ovat uskomattoman vaikeita tehdä, mutta yritettävä on! :) Koska ne ovat liian hyviä siihen, että niiden suhteen luovuttaisi! ;D

      Kaunista maaliskuun alkua sinullekin, ihanaa että ollaan jo näin pitkällä keväässä!! Ja onneksi auringonpaiste vaan lisii! ♥

      Poista
  6. Niin mahtavan keväisiä kuvia! Jos tuollainen kattaus ei piristä, niin ei sitten mikään:)! Ja jälleen huippuleivosohje, nam!!!

    Aurinkoa lauantaipäivääsi♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä niin rakastuin tähän simppeliin jälkkäriin :) Anoppi aina tekee britakakun rahkatäytteellä niin nyt jäi vain kakut pois, ja ihanan kevyt tulikin :) Iloista viikonloppua sinullekin ❤

      Poista
  7. Ihanan keväistä ja raikasta. Tulee aivan pääsiäinen mieleen ja vappu :) Namm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Voisi kyllä jo juhlia nuo kumpaisetkin!! Niin keväinen olo on ;D

      Poista
  8. Tuollaisia värejä kaipaa pimeän talven jälkeen! Aivan ihanasti olet laittanut väriä pöytään :) Mä olen ahminut värejä vaan enemmän ja enemmän, hedelmiä ja sellasia, kai se on jotain luontaista kevätväsymyksen ennaltaehkäisyä ja piristyksen hakemista.

    Blogitekstit ei näy mulle vieläkään kunnolla :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu todellakin! :) Tuntuu että väriä hakee kaikessa ympärilleen, energiaa niistä :) Vieläkin ikävä kyllä painin tän fontti ongelman kanssa, toivottavasti pian saisi nämä kuntoon, harmittaa! :(

      Poista
  9. Niin ihana kattaus jälleen, kyllä sulla on silmää ja ideoita. Ja niin paljon hyviä ohjeita :) kännykällä tekstit näkyy ihan normaalisti vaikka aiemmin koneella ollessa ei näkynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kännykällä onneksi tekstit näkyvät hyvin :) Toivon että tämä fontti asia on kohta kunnossa :) Ja kiitos, oli kyllä niin värin ja raikkauden kaipuuta :)

      Poista
  10. Anonyymi2/3/14

    Aivan ihanan raikas tunnelma, ihania kuvia ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piristystä päivää väreistä, joskun tuntuu että on oikeen värikylvyn tarpeessa :)

      Poista
  11. Ihana uusi ulkoasu :) Ja ihanan keväistä <3 Minäkin sitä kevättä jo odottelen, ja luulin sen jo alkavankin, kunnes tänään tuli taas lunta...koko päivän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kanssa kun on vähän nyt raikkaammat sivut :) Ja niinpä!! Kevään tuloa fiilisteli jo kovasti, ja lumen tulo kyllä pilas suuresti sen, mutta onneksi vain hetkeksi :)

      Poista
  12. Voi mikä ihana kevät!! Tule jo kesä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, tule jo lämpö ja kunnon aurinkonsäteet!!! ❤

      Poista

Viestisi ilahduttaa minua ❤