Viikonloppuna vietimme rakkaan ystäväni kolmekymppisiä. Päivänsankari oli ajatellut olla juhlimatta tätä suurta tapahtumaa, mutta onneksi me ihanat ystävät päätimme toisin! ;)

Olin ystäväni An kanssa miettinyt juhlia jo hetken ja ensiksi ajattelimmekin pitää ne täysin yllätyksenä sankarille, vaikka lopulta juhlista jouduimmekin antamaan vihiä, pysyi onneksi teema yllätyksenä loppuun asti. Ystäväni on jo pitkään (vuosia) harmitellut ettei kodin seinällä ole tarpeeksi taidetta, joten tästä idea illan suunnitteluun, jotta saisimme ystävien voimin ja yhteistä luovuutta ammentaen taidetta seinille. (konkreettisuutta välttäen!)

Illan alottajaishetkessä pääsin tiputtamaan taideyllätyksen, jossa jokainen omalla luovalla tavallaan jättää taulunpohjiin merkkinsä mukana olosta. Tyyli oli vapaa. Ja johan porukka innostui! :D "ehkä sitten myöhemmin", "en mä ole pätkääkään taiteellinen", "täytyy käydä haukkaamassa luovuutta ensin tuolla ulkona" jne jne. Mutta onneksi muutama innokas tarttui heti toimeen, homma saatiin alkuun ja lopulta koko porukka innostui ideasta ja taulunpohjia olisikin pitänyt olla enemmän!!! Jokainen vieras vietti luovan hetken taiteillen ja ystävämme sai taidetta kodin koristeeksi. Ehkä näitä taidehetkiä pitäisi porukalla viettää useamminkin! :)

Tyhjin vatsoin emme iltaa viettäneet, ja booliakin meille oli taiottu isännän toimesta.

Viljattomat juhlaherkut:
- Luomunäkkileipä & ruohosipulikalkkunatuorejuustotahna
- Pähkinäinen lohipiirakka (pohja siemenistä ja pähkinöistä)
- Viljattomia muffineja + cappuccino kreemi
- Raakasuklaabanaanilastuja
- Vesimelonibooli ja muu juomatarjoilu (á la isäntä)

Syntymäpäiväsankari noudattaa viljatonta ruokavaliota, ja tämän halusin huomioida kaikissa tarjoiluissa. Siksi lohipiirakanpohja, muffinit ja näkkileipä ovat pitkälti tehty siemenistä ja pähkinöistä.

Ideoita illan tarjoiluihin sain ystävältäni Charlotalta, joka ajatuksillaan sekä maistiaisillaan inspiroi puhtaan ja terveellisen ruuan saloihin, ainakin minut hän on saanut totaalisen koukkuun! :) Vaikkakin tämä on vielä luovaa kokeilua ja opettelua minun osalta. ;) Kiitos rakas ystävä!!! 


Tällä hetkellä meillä näyttää varsin harmaalta, mutta toivotaan aurinkoista ja ennen kaikkea iloista tätä viikkoa!! 


18 kommenttia:

 1. Ihanan taiteellinen fiilis! Ja mitkä värit! Huikeaa! Ja nuo banaanilastut laitan ehdottomasti omalle tarjoilulistalleni. Ihana idea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :) Juhlat oli kyllä huikeat, kiitos aivan ihanien ja heittäytyvien vieraiden!! :) Banaanilastut eivät itselläni täysin onnistuneet, nihkeilin sokerin kanssa ja niistä tuli liian tujuja, koska ajattelin banaanilastujen pehmittävän kokonaisuutta. Kiireessä (mikä huono syy!) en maistellut enemmin, ensi kerralla kuitenkin anteliaammin sokrua. :D

   Poista
 2. Voi ihanuus, mitä kuvia:)! Ihana blogi sinulla!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ihanasta kommentista!! :)

   Poista
 3. Aivan ihana herkkujen, värien ja taiteen ilotulitus. Päivän piristys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olet päivän piristys!!! :) Kiitos!! :)

   Poista
 4. Anonyymi23/9/13

  Taiteet meni seinille! Kirjaimellisesti <3 Tuut finisheeraamaan Ystävyyden polun, näyttää tosin hyvältä eteisessä nojaamassa lipaston päällä seinää vasten.
  Gonna remember this one for many years to come :)
  Nimim. Pilkullinen Birthday-babe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeij!! Huippua!!! ♥ Mut jaiks, laita se johonkin vähän syrjemmälle!! :D Love you ja ihanaa kun ilta oli onnistunut!! ♥ Sulla on kyllä aivan mahtavia ihmisiä ympärillä ♥

   Poista
 5. Voi kun mahtava idea ja aivan varmasti ikimuistoinen. Muutenkin juhlissa näytti olevan tunnelmaa ja ihania herkkuja tarjolla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivointa oli kyllä että juhlista jäi muistot tauluina. Ihanaa kun porukka heittäytyi mukaan taiteilemaan :)

   Poista
 6. Anonyymi24/9/13

  Toi lohipiirakka näyttää niiiiiin ihanalle, et vesi herahti kielelle :) Mun täytyy ehdottomasti puhuu sut ympäri mun tiimiin ens vuodeks ;)
  -Jansku
  Ps. Aletaanko jo nyt suunnittelee???? ;) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhuu ympäri?? SAY WHAT??!!! Mä oon niin mukana!!! Varo vaan etten ota liikaa valtaa!! ;D;D ♥ Mutta todellakin järjestetään sulle huippu juhlat!!! :)

   Poista
 7. Siis aivan mielettömiä. Mahtavasti yhdistät taiteen ja ruoanlaiton, Oikeesti niin VAU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Kiitos!!! :) Tuo oli kyllä porukalla niin kiva tapa viettää iltaa, että täytyy harrastaa enemmänkin :)

   Poista
 8. Awww! Ihanat bileet. Näitä on oikeesti niiiin ihana katsella näitä kuvia ja tota kekseliäsyyttä mitä sulta löytyy <3 oot paras <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana!! ♥ Tällainen touhuaminen on kyllä parhautta!! :)

   Poista
 9. Oih ja voih mitä herkkuja! <3 Tänne löysin vahingossa mutta tulen jatkossakin ihailemaan. Aika mahtavan yllärin teitte ystävällenne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun eksyit ja tervetuloa eksyilemään uudelleenkin! :) Ja kiitos!! :) Ystävä sai kyllä mieluisen synttäriyllätyksen :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa minua ❤